Nieuws

Aantal Fastned-klanten neemt weer flink toe

De uitbater van snellaadstations Fastned is in de eerste helft van 2018 sterk gegroeid. Het klantenbestand is vergeleken met een jaar eerder verdubbeld. Ook het nettoverlies nam toe.

Bezitters van elektrische auto's laadden hun auto's vaker op bij laadstations van het Nederlandse bedrijf, dat in de eerste zes maanden van dit jaar elf nieuwe stations opende. De onderneming zag haar omzet daardoor meer dan verdubbelen.

Nog te veel automobilisten rijden met winterbanden rond

Mogelijk rijden 500.000 automobilisten in Nederland nog altijd rond met hun winterbanden, concludeert brancheorganisatie BOVAG woensdag op basis van controles in Utrecht, Roermond en Zwolle. 

Van de 944 gecontroleerde voertuigen reden 57 nog rond met winterrubber. Dat staat gelijk aan een percentage van 5,73 procent.

Gekeken naar het volledige wagenpark in Nederland, bestaande uit 8,6 miljoen personenauto's, komt de brancheorganisatie uit op schatting van een half miljoen. 

Waarom nieuwe auto's duizenden euro's duurder worden

Autofabrikanten adverteren er al mee: sla nu je slag, want vanaf september kan het zomaar zijn dat veel modellen duurder worden vanwege extra bpm. Dit heeft te maken met de verplichte overgang naar de Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure (WLTP) van de EU voor uitstoot en verbruik. Wat is er aan de hand?

De nieuwe meetmethode voor uitstoot en brandstofverbruik, noodzakelijk voor de typegoedkeuring van een voertuig, vervangt de New European Driving Cycle (NEDC). Op deze methode was veel kritiek, omdat er op een rollerbank onder laboratoriumomstandigheden getest werd.

Tesla gaat fabriek bouwen in China

Maker van elektrische auto's Tesla lijkt definitief auto's in China te gaan maken. Volgens The Wall Street Journal is het Amerikaanse bedrijf dicht bij een overeenkomst om een fabriek te bouwen in de zogenoemde vrije handelszone van Shanghai.

Met de eigen fabriek in China hoopt Tesla beter te kunnen profiteren van de snelgroeiende markt voor elektrisch aangedreven voertuigen in het Aziatische land. Tesla zou met de locatie onder meer de productiekosten voor de auto's fors omlaag kunnen brengen.

Nederlandse auto’s favoriet Italiaanse rovers

Nederlandse vakantiegangers zijn het favoriete doelwit geworden van Italiaanse autokrakers. Het aantal ingetikte ruitjes van Nederlands gekentekende auto’s is in de afgelopen weken verdubbeld, aldus de alarmcentrale van Allianz Global Assistance.

Normaal gaat het om ’enkele tientallen meldingen’ per week, maar sinds half juli zit daar dus een forse stijging in. Omdat de wachttijden voor nieuwe ruiten in sommige delen van Italië eveneens flink oploopt, moeten gedupeerde vakantiegangers ver reizen voor een reparatie.

Pagina's

Abonneren op RSS - Nieuws