Nieuws

di, 11/09/2018

Wie dacht dat het dieselschandaal nu wel op z'n einde loopt, heeft het mis. Het volgende hoofdstuk komt uit de hoek van de aandeelhouders, die 9,2 miljard euro schadevergoeding zouden eisen.

vr, 03/08/2018

De uitbater van snellaadstations Fastned is in de eerste helft van 2018 sterk gegroeid. Het klantenbestand is vergeleken met een jaar eerder verdubbeld. Ook het nettoverlies nam toe.

Bezitters van elektrische auto's laadden hun auto's vaker op bij laadstations van het Nederlandse bedrijf, dat in de eerste zes maanden van dit jaar elf nieuwe stations opende. De onderneming zag haar omzet daardoor meer dan verdubbelen.

vr, 03/08/2018

Mogelijk rijden 500.000 automobilisten in Nederland nog altijd rond met hun winterbanden, concludeert brancheorganisatie BOVAG woensdag op basis van controles in Utrecht, Roermond en Zwolle. 

Van de 944 gecontroleerde voertuigen reden 57 nog rond met winterrubber. Dat staat gelijk aan een percentage van 5,73 procent.

Gekeken naar het volledige wagenpark in Nederland, bestaande uit 8,6 miljoen personenauto's, komt de brancheorganisatie uit op schatting van een half miljoen. 

vr, 03/08/2018

Tesla heeft in het tweede kwartaal wederom een megaverlies in de boeken gezet. De maker van elektrische auto's denkt in de tweede helft van dit jaar echter voor het eerst in zijn bestaan echt winstgevend te kunnen worden met een positieve kasstroom.

Ook denkt Tesla de productie van zijn Model 3 in augustus verder op te voeren naar zesduizend per week.

Pagina's