Nieuws

do, 10/08/2017

Nederlandse vakantiegangers zijn het favoriete doelwit geworden van Italiaanse autokrakers. Het aantal ingetikte ruitjes van Nederlands gekentekende auto’s is in de afgelopen weken verdubbeld, aldus de alarmcentrale van Allianz Global Assistance.

  Normaal gaat het om ’enkele tientallen meldingen’ per week, maar sinds half juli zit daar dus een forse stijging in. Omdat de wachttijden voor nieuwe ruiten in sommige delen van Italië eveneens flink oploopt, moeten gedupeerde vakantiegangers ver reizen voor een reparatie.

  do, 13/07/2017

  De dagen zijn geteld voor auto’s met benzine of dieselmotoren. Vanaf 2024 is het rijden in een elektrische auto goedkoper dan vervoer per wagen met verbrandingsmotor. Vanaf 2035 worden personenauto’s op benzine of diesel helemaal niet meer gemaakt.

   Dat voorspelt ING in een rapport over de automarkt. Onderzoekers van de bank voorzien de komende jaren een forse afname van de kosten en de verbetering van prestaties van batterijpakketten, terwijl strengere emissie-eisen verbrandingsmotoren flink duurder zullen maken.

   di, 04/07/2017

   Per 1 januari 2017 zijn er een flink aantal zaken veranderd in de autobelastingen. De Motorrijtuigenbelasting (MRB) is over het algemeen met 2% verlaagd. De fiscale bijtellingspercentages zijn versimpeld en de BPM wordt stapsgewijs afgebouwd.

   Motorrijtuigenbelasting (MRB)

   ma, 03/07/2017

   Vrijdag rolt het eerste productiemodel van de langverwachte Tesla Model 3 van de band.

   De eerste dertig klanten van de elektrische wagen krijgen hun Tesla aan het einde van de maand. Het model voldoet aan alle wettelijke eisen en loopt twee weken voor op schema, aldus Musk op Twitter.

   In augustus worden er honderd Model 3's geproduceerd, een maand later al meer dan 1500 en in december moet dat aantal zijn opgeschroefd tot 20.000. Er zijn al meer dan 400.000 orders voor het model binnen.

   Pagina's