Leasetarieven

Wat vaak doorslaggevend is voor het aangaan van een leasecontract zijn de leasetarieven. Maar zijn deze leasetarieven wel goed met elkaar te vergelijken en zijn de leasetarieven wel transparant? Er worden vaak appels met peren vergeleken als het gaat om leasetarieven. Elke leasemaatschappij berekend de leasetarieven op een andere manier en vaak zijn er grote verschillen in de voorwaarden. Een goedkope leasetarief wil namelijk niet zeggen dat u ook het goedkoopste leasecontract heeft. Een leasetarief vanaf aanvang van het leasecontract bijvoorbeeld Eur. 50,= per maand goedkoper is, kan in de praktijk toch makkelijker een stuk duurder uitvallen dan hogere leasetarieven.

Zit er namelijk wel direct vervangend vervoer in het leasecontact? Of heeft u pas recht op vervangend vervoer na 24 uur? Dit betekend dat u altijd de eerste dag van de huurauto zelf moet betalen. Deze kosten worden dan aan u doorbelast buiten het leasetarief om.

In het eigen risico kan ook een groot verschil zitten. Sommige leasemaatschappij berekenen een eigen risico van Eur. 500,= per schade en een andere Eur. 136,=. 

En de verzekeringen en hoogte van uitkeringen kan ook erg verschillen. Sommige leasemaatschappijen bieden in hun leasetarieven een uitgeklede inzittende verzekering aan en andere weer een uitgebreide verzekering. Deze verzekering vergoedt kan een bepaald bedrag als u of uw bijrijders letsel oplopen bij een aanrijding. De uit te keren bedragen van de uitgeklede verzekering en uitgebreide verzekering, loopt per leasecontract erg uiteen.

Ook in de populaire winterbanden regelingen zitten grote verschillen. In het ene leasetarief zitten winterbanden voor de gehele looptijd, de andere leasemaatschappij bied slechts 1 setje winterbanden aan. Als dit setje versleten is, moet u zelf een nieuwe set winterbanden aanschaffen.

En hoe zit het als u zich niet aan het leasecontract houdt? Stel u rijdt veel te veel of veel te weinig kilometers? Wat gebeurt er dan met het leasetarief? Ruim 75% van alle leaserijders ontkomen hier niet aan. Bijna alle leasetarieven worden dus lopende het leasecontract herzien of kilometers worden verrekend. Hoe transparant worden deze herzieningen door de leasemaatschappij berekend? Kunt u het zelf nog wel narekenen, of moet u deze leasetarief wijzigingen maar gewoon accepteren omdat het in de kleine letters van het leasecontract staat?

Vallen de leasetarieven nog wel goed te vergelijken? Jazeker! Dit kunt u zelfs helemaal gratis en geheel vrijblijvend door ons laten doen. Wij vragen meerdere auto lease offertes voor u op bij verschillende leasemaatschappijen. Zo bent u altijd verzekerd van een goed leasecontact met een goedkoop leasetarief.