Leaseprijs berekenen

Het berekenen van een leaseprijs kan tegenwoordig heel gemakkelijk via verschillende autolease websites. De leaseprijzen die dan berekend worden zijn wel vaak lokprijzen zodat er een daadwerkelijke autolease offerte opgevraagd gaat worden. Leasemaatschappijen berekenen de leaseprijs a.d.h.v. verschillende factoren. Het aantal kilometers en de looptijd van de lease auto zijn de belangrijkste factoren voor het berekenen van de leaseprijs. In alle te leasen auto’s is er sprake van afschrijving en rente deze componenten wegen ook zwaar mee in de leaseprijs.

Verder is het afhankelijk van de overige diensten die afgenomen worden, hoe de leaseprijs berekend word. Als er alleen afschrijving en rente wordt afgenomen is er sprake van Financial lease. Moeten ook alle andere componenten in de leaseprijs berekend worden, zoals: verzekering, onderhoud, pechhulp en vervangend vervoer dan is er sprake van operational lease. Deze leasevorm is de meest voorkomende in de zakelijke markt. Het berekenen van de leaseprijs gaat echter nog verder, moet er bijvoorbeeld ook een tankpas en de brandstof in het leasecontract zitten, winterbanden regeling, haal en breng service enz.

Dezelfde lease auto kan dus erg verschillen in het berekenen van de leaseprijs, doordat er meer diensten afgenomen worden, of doordat de looptijd of kilometers uiteen lopen.

Wij toetsen de berekeningen van de leaseprijzen van de verschillenden leasemaatschappijen en zorgen dat verschillende auto lease offertes goed met elkaar vergeleken kunnen worden. Via onze site is het mogelijk om gratis tegelijk meerdere auto lease offertes bij verschillende leasemaatschappijen te vergelijken, door hier een lease offerte op te vragen.

Het berekenen van de leaseprijs wordt dan afgestemd op uw bedrijfsgegevens en de verschillende autolease offerte kunnen dan goed vergeleken worden.