Leasemaatschappijen

Bestaat de beste, slechtste of goedkoopste leasemaatschappij? Natuurlijk zijn er verschillen in klantvriendelijkheid, service en prijs, maar daar zijn dan ook de leasetarieven op gebaseerd. Van een internet leasemaatschappij kan niet dezelfde service verwacht worden als een leasemaatschappij met een vast kantoor en vaste aanspreekpunten. De leaseprijzen van de internet leasemaatschappijen liggen waarschijnlijk wel lager, dit wil echter niet zeggen dat u het goedkoopste leasecontract heeft. Het service niveau is lager waardoor er minder uitgebreide diensten in het leasecontract zitten. Hierdoor worden er meer kosten separaat doorbelast buiten het leasetarief om, waardoor de totale kosten nog steeds een stuk hoger kunnen uitvallen.
 
Het gaat er dus meer om welke leasemaatschappij het beste bij u als bedrijf past. Wilt u als midden en klein bedrijf bij een leasemaatschappij van 100.000 lease auto’s? Bij zo’n leasemaatschappij bent u slechts een nummer en als u belt krijgt u waarschijnlijk elke keer een ander persoon aan de lijn. Heeft u een groot bedrijf met misschien wel duizend leaseauto’s, gaat u dan naar een klein of gemiddelde leasemaatschappij? Waarschijnlijk niet, waarschijnlijk gaat u dan wel naar een grote leasemaatschappij met 100.000 auto’s. Zij kunnen zo’n groot wagenpark goed handelen, onderhouden en overzichtelijk maken. Terwijl de midden en kleine bedrijven weer beter bediend kunnen worden doorleasemaatschappijen met bijvoorbeeld 5.000 leaseauto’s.
Verder zijn de voorwaarden van de verschillende leasemaatschappijen ook niet allemaal hetzelfde. Let hier wel goed op! Zo voorkom je dat je straks voor verassingen komt te staan.
 
Zo zijn er bijvoorbeeld 2 leasemaatschappijen die allebei winterbanden in het leasecontact aanbieden voor de lease auto. Maar in de voorwaarden van de ene leasemaatschappij staat dat de berijder recht heeft op 1 setje winterbanden, terwijl de andere leasemaatschappij in de voorwaarden heeft staan dat gedurende het leasecontact de berijder recht heeft op winterbanden. Het verschil is dat als de winterbanden van de eerste leasemaatschappij na 2 jaar versleten zijn, je geen nieuwe winterbanden krijgt van de leasemaatschappij, maar deze dus zelf moet aanschaffen. Bij de 2de leasemaatschappij worden de versleten winterbanden wel gewoon vervangen, op kosten van de leasemaatschappij.
 
Zulke verschillen tussen leasemaatschappij komen vaker voor dan je denkt. Zo kan er tussen het “eigen risico” bij schade ook een groot verschil zitten. De ene leasemaatschappij berekend Eur. 136,- aan de berijder door en de andere leasemaatschappij Eur. 750,= per gereden schade.
 
Ook de verzekering inhoudelijk zoals uit te keren bedragen, en het wel of niet recht hebben op vervangend vervoer en is dit direct of pas na 24 uur? Deze verschillen maken een op eerste instantie goedkoop leasetarief een duur leasecontact, want alle bijkomende kosten worden separaat aan u doorbelast, terwijl deze kosten bij andere leasemaatschappijen gewoon wel in het leasecontract zitten.
Vallen de verschillende leasemaatschappijen dan nog wel goed te vergelijken? Jazeker! Dit kan zelfs helemaal gratis en geheel vrijblijvend via LeaseKeuze.nl. Wij vragen verschillende auto lease offertes op bij verschillende leasemaatschappijen en vergelijken dan de appels met de appels en de peren met de peren. Zo bent u altijd verzekerd van een goed leasecontact met een goedkope leaseprijs.