Lease Auto Goedkoop

Goedkoop een lease auto vinden lijkt simpel. Je kiest de auto uit die je graag wil rijden en vraagt lease offertes op bij een aantal leasemaatschappijen. De leasetarieven op de offertes leg je naast elkaar en je begint te vergelijken. De offerte met het goedkoopste tarief per maand ziet er uiteraard het gunstigste uit. Tenslotte is de auto bij alle leasemaatschappijen hetzelfde. Op de auto lease offertes staan ook dezelfde diensten. Van alle offertes is het goedkoopste leasetarief ongeveer Eur. 75,- per maand goedkoper dan de rest! De keuze lijkt dan logisch, aangezien de offertes er verder allemaal hetzelfde uitzien, waarom teveel betalen? Dus de auto wordt besteld bij de goedkoopste lease aanbieder. Door even de keuze voor leasemaatschappijen te vergelijken heb je een hoop geld voor de lease auto bespaard! Of niet…
 
Wat zal de reden zijn dat er zo’n groot verschil zit tussen de verschillende leasemaatschappijen? De lease auto is overal hetzelfde, de restwaarde van de lease auto is ook overal ongeveer gelijk en bij alle leasemaatschappijen is ook het HSB tarief hetzelfde. Dit is immers een bedrag wat door de belastingdienst wordt vastgesteld. Wat zal dan de reden zijn dat die ene leasemaatschappij toch Eur. 75,- per maand goedkoper is? Met een looptijd 48 maanden is dit toch een heel groot bedrag Eur. 3.600,=!
 
Het verschil zit niet in de vaste kosten, die zijn bij alle leasemaatschappijen wel ongeveer hetzelfde. Natuurlijk is de ene leasemaatschappij net even wat efficiënter dan de andere. Of heeft hij net wat betere inkoop afspraken kunnen maken. Maar dit maakt niet het verschil van Eur. 3.600,= per auto.
 
Het prijsverschil tussen de goedkoopste en de andere leasemaatschappijen zit hoofdzakelijk in de achterliggende algemene voorwaarden. De praktijk leert helaas dat deze slecht of helemaal niet door de klanten gelezen worden (de kleine lettertjes met allemaal verschillenden artikelen). Hierdoor kan je achteraf verrast worden met structurele verhogingen van de leasetarieven of separate doorbelastingen van de leasemaatschappij. Achteraf kan er helaas niks meer aan gedaan worden, er is immers getekend voor een leasecontract van bijvoorbeeld 4 jaar, waarin aangegeven is dat de algemene voorwaarden gelezen en goedgekeurd zijn.
 
Het goedkoopste lease auto tarief wil dus niet zeggen dat het ook het goedkoopste leasecontact is.
 
Tegenwoordig hebben namelijk ook de leasemaatschappijen goed in de gaten dat de klant te lokken is met goedkope lease auto tarieven, het is te vergelijken met de reisbranche. "Een hele week weg voor maar Eur. 99,=" Totdat de uiteindelijke rekening betaald moet worden, extra reserveringskosten, belastingen enz. Uiteindelijk bent u Eur. 299,= kwijt. Hetzelfde gebeurt nu met het leasen van auto's. Alleen komen de extra kosten pas boven water als het leasecontract getekend is en de auto al rijdt.
 
Om de voorwaarden transparant en inzichtelijk te hebben kunt u via LeaseKeuze.nl gratis, snel en gemakkelijk meerdere auto lease offertes opvragen bij verschillende leasemaatschappijen. Hierdoor bent u verzekerd van een goedkoop en vooral betrouwbaar leasetarief voor uw lease auto, zonder verassingen achteraf.