Veel gestelde vragen

Krijg ik te maken met fiscale bijtelling?

Behalve bij Private Lease (waar u als particulier immers al alle kosten betaalt) dient u bij Financial en Operational Lease rekening te houden met fiscale bijtelling. Over de consumentenprijs plus fabrieksopties (fiscale waarde) dient u een percentage op te tellen bij uw inkomen. Deze percentages hangen af van de CO₂ uitstoot van uw auto.

 

Kan ik bij LeaseKeuze.nl kiezen uit elk merk en model dat ik wil?

Jazeker, u bepaalt zelf welke personenauto of lichte bedrijfswagen (tot 3.500kg) u gaat rijden, nieuw of gebruikt (maximaal 2 jaar oud).

 

Welke leasevormen biedt LeaseKeuze.nl aan?

Bij LeaseKeuze.nl kan een zakelijke klant kiezen uit Operational lease, shortlease en Financial lease en voor de particulier is er Private Lease (huur voor langere periode).

 

Wordt de auto na afloop van het leasecontract van mij?

Bij Operational en Private Lease blijft de auto van de leasemaatschappij en wordt deze na afloop van het contract dus ingeleverd. U kunt wel als klant gebruik maken van een koopoptie (geen verplichting) om de auto afloop aan te kopen voor de dan geldende marktwaarde. Bij Financial Lease (alleen voor zakelijke klanten) wordt u na betaling van de laatste termijn tevens juridisch eigenaar van de auto.

 

Op de nieuwe auto zit een levertijd. Kan ik tot moment van leveren een tijdelijke auto leasen?

Dat is mogelijk. De kosten hangen af van type auto, periode en te rijden kilometers.

 

Wanneer moet ik voor de leaseauto gaan betalen?

Met het ondertekenen van het leasecontract gaat u een verplichting aan, maar de afleverdatum van de auto is de startdatum van het leasecontract. Vanaf die datum wordt de facturatie gestart en gaat u betalen.

 

Wanneer worden de eerste betalingen automatisch van mijn rekening geïncasseerd?

Na aflevering van de auto kunnen wij na ontvangst van de dealerfactuur uw leasecontract gaan factureren. U betaalt uw maandtermijn per 1ste van de vooruit. De eerste factuur is dus vaak voor een langere periode dan één maand. Als u bijvoorbeeld op de 16e van de maand gaat rijden, ontvangt u een factuur voor de periode van 16 t/m eind van de maand plus de volledige volgende maand. Deze factuur wordt de 1ste werkdag van de volgende maand geïncasseerd. Na deze beginfactuur ontvangt u in het vervolg aan het einde van de maand de factuur voor de volgende maand, die ook weer de 1ste werkdag van die maand zal worden geïncasseerd.

 

Wie mogen er in de leaseauto rijden?

Van LeaseKeuze.nl mag iedereen met een geldig rijbewijs in de auto rijden. Wel bent u als contractant verantwoordelijk voor eventuele bekeuringen of schades. Indien u een leaseauto rijdt van uw werkgever raadpleeg deze dan over mogelijke restricties inzake berijders, die met de auto mogen rijden.

 

Ik heb net mijn leaseauto in ontvangst genomen. Wanneer ontvang ik het kentekenbewijs?

Na aflevering wordt uw kentekenbewijs door het RDW naar u opgestuurd. Dit kan enige dagen duren. Vraag daarom bij aflevering om een “Tenaamstellingsverslag”, dat u op verzoek kunt tonen. Bij Private Lease en Financial Lease wordt het kentekenbewijs op naam van de klant geregistreerd. Bij operational lease komt het kentekenbewijs op naam van de leasemaatschappij.

 

Mijn auto heeft een onderhoudsbeurt nodig. Waar mag ik die laten uitvoeren?

U kunt hiervoor zelf een afspraak maken met uw dealer.

 

Ik heb geen schuld aan een schade, waarom wordt er toch een eigen risico in rekening gebracht?

Helaas is de schuldvraag niet bepalend voor het doorbelasten van een eigen risico. Indien de verzekeraar de schade niet kan verhalen op een tegenpartij wordt een eigen risico in rekening gebracht.

 

Wat dien ik bij de auto in te leveren?

Bij inname dient u tevens het kentekenbewijs, reservesleutel, instructie- en onderhoudsboekje in te leveren en indien van toepassing tevens het APK-rapport, alarmcertificaat, radiocodes en eventuele brandstofpas. Alle in het leasecontract opgenomen accessoires dienen tevens ingeleverd te worden.