Aantal Fastned-klanten neemt weer flink toe

vr, 03/08/2018

De uitbater van snellaadstations Fastned is in de eerste helft van 2018 sterk gegroeid. Het klantenbestand is vergeleken met een jaar eerder verdubbeld. Ook het nettoverlies nam toe.

Bezitters van elektrische auto's laadden hun auto's vaker op bij laadstations van het Nederlandse bedrijf, dat in de eerste zes maanden van dit jaar elf nieuwe stations opende. De onderneming zag haar omzet daardoor meer dan verdubbelen.

De opbrengsten stegen in de eerste zes maanden van dit jaar met 150 procent tot iets minder dan 468.000 euro, meldt Fastned dinsdag op basis van voorlopige cijfers.

Het klantenbestand dijde uit tot 9.533 automobilisten. Ook dat is een ruime verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder. Zij waren samen goed voor ruim 1 miljoen kilowattuur aan laadsessies.

Het laadpaalbedrijf ziet zijn klantenbestand de afgelopen tijd sowieso flink groeien. In januari had de onderneming ruim 6.200 klanten. Dat was toen ook al een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder.

De operationele kosten namen toe door de bouw van nieuwe stations, de opening van nieuwe kantoren en het aantrekken van meer IT-personeel. Het nettoverlies nam daardoor toe tot bijna 2,7 miljoen euro, tegen 2 miljoen euro een jaar eerder. (bron: ANP)