Auto Leasen Eenmanszaak of ZZP

Voor een eenmanszaak of ZZP'er is het leasen van een auto een goede lease keuze. Veel eenmanszaken maken al gebruik van het leasen van een auto, tevens zijn er ook veel ZZP'ers die gebruik maken van een lease auto.
Het grote voordeel bij operational lease voor de eenmanszaak of ZZP'er, is dat deleasemaatschappij het risico loopt op de lease auto. Er wordt maandelijks een vast tarief betaald, zodat de kosten elke maand duidelijk en inzichtelijk zijn. U ontvangt maar 1 factuur voor de totale autokosten, alle kosten worden namelijk gebundeld in het leasetarief. Hierdoor komen er geen verschillende facturen van leveranciers binnen, zoals bijvoorbeeld voor de verzekering, het onderhoud of de ANWB. Alles is overzichtelijk en duidelijk. Tevens zijn de diverse kosten van de leveranciers via de leasemaatschappij vaak goedkoper dan dat u zelf kunt afspraken. Dit komt vooral door de hoge schaalgrote van een leasemaatschappij. Zij hebben namelijk duizenden voertuigen en krijgen daarom hoge kortingen bij de ANWB, schadeherstel, korting bij de aanschaf van de auto enz.
Auto leasen voor een eenmanszaak of ZZP’er wordt voornamelijk gedaan op basis van Operational lease of Financial lease. Bij Operational lease zijn alle auto kosten all-in. Bij Financial lease wordt alleen de financiering en de daarbij horende rente en afschrijving in rekening gebracht.
Het kan voor een ZZP'er of eenmanszaak lastig zijn om een auto te leasen. Er kan namelijk een waarborg of aanbetaling voor de lease auto gevraagd worden, zeker voor startende bedrijven. Elke leasemaatschappij hanteert hier andere voorwaarden en acceptaties voor, het uitzoeken hiervan en dan ook nog met een goedkope leasetarief is een tijdrovende opgave.
Wij kunnen u deze tijd besparen. Wij vragen voor u, tegelijk verschillende auto lease offertes op bij meerdere leasemaatschappijen. Hierdoor bent u als eenmanszaak of ZZPér altijd gegarandeerd van een goed lease deal.