Auto leasen

In Nederland zijn er veel mensen die zakelijk een auto leasen. Het zakelijk auto leasen heeft een aantal fiscale voordelen. Er is geen kapitaalinvestering nodig en buiten de brandstof weet je vooraf exact wat je per maand ga betalen. De leasemaatschappij regelt bij het leasen van een auto namelijk zo goed als alles waaronder ook het onderhoud. Vaak zit pechhulp en een vervangende auto bij het auto leasen inbegrepen. De lease auto behoort, behalve bij financial lease, niet tot het vermogen van de onderneming. De zakelijke kosten van het auto leasen mag u aftrekken van de omzet. Ook de door de leasemaatschappij in rekening gebrachte BTW is aftrekbaar. Nadat de auto lease periode is afgelopen kunt u weer een andere mooie nieuwe lease auto uitzoeken. Auto leasen is een financieringsvorm die het ook voor startende ondernemers mogelijk maakt in een goede mooie auto bij afspraken aan te komen.

Behalve de zakelijke markt wordt het privé of particulier auto leasen ook steeds populairder. Verschillende aanbieders, veelal de automerken zelf, komen met aanbiedingen voor het privé auto leasen voor een vast bedrag per maand. Vaak gaat het dan om de kleinere modellen auto’s.

Leasekeuze heeft meer dan tien jaar ervaring met het vergelijken van auto lease offertes en adviseren bij het leasen van een auto. Het vergelijken van auto lease offertes doen wij voor operational auto lease, financial auto lease en shortlease. Meer informatie over de auto lease vormen vind u hieronder. Na een keuze gemaakt te hebben uit een auto leasevorm kunt u gemakkelijk en snel een offerte bij ons aanvragen.Het door ons laten vergelijken van auto lease offertes is gemakkelijk, vrijblijvend en gratis. Binnen één werkdag krijgt u van ons de beste lease deal en kunt u beginnen met auto leasen.

Operational auto leasen

Van de verschillende auto lease vormen is dit de meest uitgebreide. In een operational leasecontract zitten alle diensten en kosten die komen voortvloeien aan het auto leasen. De verschillenden kosten (componenten) zijn:

  • Afschrijving (de lease auto wordt elke maand minder waard)
  • Rente
  • Houderschapsbelasting (wettelijke belasting in rekening gebracht door de overheid) - Verzekering (de lease auto is allrisk verzekerd)
  • ROB (Reparatie, Onderhoud, Banden)
  • FEE (de winst voor de leasemaatschappij)
  • Adm. kosten - VV (Vervangend Vervoer)

Bij operational lease ligt het economische en juridische eigendom bij de leasemaatschappij. Operational leasen is zorgeloos auto leasen. Met operational auto leasen weet u precies waar u aan toe bent en heeft u geen extra kosten achteraf.

Auto leasen? Vraag nu een operational lease offerte vegelijking aan

Financial auto leasen

Bij het Financial auto leasen zitten alleen onderstaande componenten in het leasecontact:

  • Afschrijving (de lease auto wordt elke maand minder waard)
  • Rente

De overige kosten Houderschapsbelasting, reparatie, onderhoud, banden, vervangend vervoer en verzekering komen voor rekening van de klant. Aan het einde van de auto lease looptijd moet de lease auto overgenomen worden, veelal door het voldoen van een slottermijn. Bij het Financial leasen van een auto bent u economisch eigenaar van de lease auto, de auto staat op uw balans. Hierdoor is er rente en financieringsaftrek mogelijk en heeft u recht op terugvordering van de BTW over de aanschafprijs van de auto.

Auto leasen? Krijg nu de beste financial lease deal

Shortlease auto leasen

Bij Shortlease wordt er voor een korte periode een lease auto ingezet. Deze periode is vaak vanaf 1 maand. Shortlease is eigenlijk een auto huren maar dan voor een langere periode dan 1 maand. Bij het leasen van een shortlease auto krijgt u vaak een gebruikte auto en deze zijn dan onderverdeeld in bepaalde prijs categorieën. Klasse A zijn de kleine modellen en Klasse D zijn de grotere modellen. Hierdoor is het niet altijd mogelijk om een specifieke auto te leasen. Er wordt een klasse besteld, binnen deze klasse wordt er een shortlease auto geleverd. Voor de A klasse kan dit bijvoorbeeld een Volkswagen Up zijn, Peugeot 107 enz. Door de looptijd van shortlease is het goedkoper dan het huren van een auto, maar duurder dan Operational lease.

Auto leasen? Vandaag nog de beste shortlease deal

Auto leasen doet u dus via leasekeuze.nl